Kan du selv bygge på huset?

En bølge af gør-det-selv velvilje har skyllet ind over landet det sidste års tid, og mange af os, har fået blod på tanden. Hvis du selv kan bygge stakit og hundegård, male huset og sætte møbler sammen, jamen hvad er det så, du ikke kan? Kan du bygge alt i og på dit hus?

Tid og tålmodighed

Det korte svar er ja! Det er ikke specielt svært at bygge sig selv. Det, der er svært, er at finde tiden og tålmodigheden til at sætte sig ind i regler for byggeri, metoder og ikke mindst de materialer og det værktøj, du har til rådighed. Håndværkere har mange års uddannelse og erfaring bag sig, men du kan komme langt, hvis du er villig til selv at bruge tid på at lære, hvad der skal til for at netop dit projekt lykkedes.

Det er ikke svært

Det er ikke svært at bygge en mur, hverken i mursten eller i træ. Men du er nødt til at sætte dig ind i hvordan du skal bygge den op. Du skal have tilladelse, du skal hvide hvordan man bygger et fundament, og du skal have styr på alt fra isolering til dampspærre og beklædning. Det er ikke svært, men det tager tid.

Det er heller ikke svært selv at bygge f.eks. et nyt køkken eller badeværelse. Du kan selv rykke det gamle ned og sætte et nyt op. Du kan også selv lave skabe og låger, eller du kan slibe de gamle ned og male dem igen. Pift køkkenet op og brug lidt ekstra tid på detaljerne. Den nye emhætte, der ikke fylder så meget, stænkpladen, der passer til det nye look, detaljerne, der gør det til et helt nyt køkken.

Det er nemmere at betale sig fra, men langt mere tilfredsstillende, at gøre det hele selv!

 

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *