Vine med ripasso er dejlige vine, der bl.a. kan være oplagt til julebordet. Ripassoens dejlige fylde, karakter, smag og farve arter sig godt, til det fede julemad, man spiser henover julen. Det kan sagtens videreføres til andre sammenhænge, hvor man spiser en del mad. Mangler du den perfekte vin til din næste fest eller middagsselskab, så kan du klart anbefales at se nærmere på vine med ripasso druen. Her kan du læse mere om druen.

En vin, der er lagret igen, så den får tilført mere af det hele

Ripasso vinen er en populær vintype. Ripasso bruges i forbindelse med Valpolicella vinen. Den fyldige vin har højere alkoholprocent end f.eks. den yngre, frugtige type af Valpolicella. Det kan godt lyde som latin, når det omtales på denne måde. Kort sagt er ripasso en fremstillingsmetode, hvor den føromtalte unge og frugtige Valpolicella, har ligget på kvaset fra Amarone og/ eller Recioto della Valpolicella. Ripasso kommer af det italienske ord Ripassare, “at passere igen”. Når vinen gennemgår denne anden gæring, som det er, når det lægges på fade igen, tilføres vinen øget farve, smag, fylde, karakter og alkohol.

Lad ikke dine gæster nøjes med kedelig vin

Når man holder middagsselskab bliver der ofte kræset lidt ekstra om maden. Maden bliver nøje udvalgt og der gøres en dyd ud af, at gæsterne skal have det godt. Nogle gange kan man godt have en tendens til at glemme et af aftenens hovedingredienser. Vinen er med til at skabe fylde og god stemning hen over aftensmaden. Det er derfor ikke uden betydning, hvis der kommer en lækker vin på bordet, som gæsterne sent vil glemme. Gør middagen mere speciel med en dejlig ripasso vin, som skaber god stemning, varme og tilfører et særligt element til maden.