Spar på printen – det gavner miljøet

Du har sikkert set den linje i bunden af mange af de mails, du modtager, hvor der står ”Print ikke denne mail – tænk på miljøet”.

Den er udsprunget af siden (eller bevægelsen, om man vil) thinkbeforeprinting.org.

emailview-shadow[1]

På siden står der at halvdelen af sider der bliver printet aldrig bliver kigget på og det er en enorm udgift for virksomheden og en endnu større udgift for miljøet.

Du kan gøre flere ting for at minimere det spild, almindelig print repræsenterer.

Den ene ting er naturligvis at printe mindre. Det mindsker også din udgift til printerpatroner og vedligeholdelse. Du kan også købe en dyrere printer, der sviner mindre og er mere effektiv med patronerne. Fx er printere fra Epson og Brother anerkendte for ikke at bruge mere blæk end højst nødvendigt. Find eventuelt printerpatroner fra Epson her.

Du kan også bruge en font i dine dokumenter, der bruger mindre blæk. Der findes bl.a. Ecofont og Garamond, der er anerkendt for at bruge mindre blæk and Calibri og Times New Roman.

En idé kan også være at lave skriftstørrelsen mindre og derved printe mere information på færre sider.

Idéer er der mange af. Det vigtige er, at du er opmærksom på ikke at printe mere end højst nødvendigt, da det er i sandhed hvor det er muligt at spare mange penge på printerbudgettet.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *